torsdag 10 december 2009

Swedac synar

I tisdags var Swedac och besökte oss på HSB Göta. Swedac är kontrollorganet som synar ackrediterade företag i vårat fall för att göra energideklarationer. Nervöst spännande och intressant var några känslor som spratt i kroppen när vi satte oss ner med myndigheten och sakta gick igenom våra rutiner.

Dagens ord blev verkligen rutiner, för det är vårat arbetssätt de synar, att vi gör energideklarationerna på det viset som vi sagt i ackrediteringsansökan. Själva innehållet i deklarationen var mindre viktigt, konstigt kan tyckas men det är så att våran person certifiering visar på att vi ska kunna det vi gör, Swedac vill bara ha koll på att vi gör det på ett bestämt sätt.

På dagens slut kunde vi iallafall summera, ett antal mindre anmärkningar men i det stora väl godkänt. Puh det kändes skönt att höra och det blev ett fint kvitto, tänk om det vore tvärt om istället? Att vi blev av med ackrediteringen på stående fot.

Roligaste under dagen var annars att swedackillen vid minst två tillfällen högt sa att det är ju du här Peter som är den som skickat in flest deklarationer, och vid sista tillfället frågade jag min chef Niklas, hörde du det? hehe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar