lördag 17 januari 2009

I veckan som gick hade jag en murare till att ta upp ett hål i en murad självdragskanal i en fastighet. Som tur var kom vi åt kanalen från trapphuset så lägenhetsinehavaren slapp en totalt betongnerdammad lägenhet. Anledningen till ingreppet var att en kollega till mig under en OVK-besiktning (ventilationsbesiktning) upptäckt att det inte fanns något frånluftsdrag i ett badrum.
Muraren pricka rätt och tog upp ett titthål och upptäckte att kanalen va igensatt med murbruk. Sju spänner murbruk (!?) fick vi ut. Men det räckte inte med det, vi fann även ett sotarlod hängandes ner i kanalen, det hade fastnat och så lämpligt blivit övergivet där, det va väll enklast så för den skyldige.
Så den som säger att den lagstadgade OVK-besiktningen är onödig är välkommen att besöka en lägenhet i Borås, där bor en liten familj med en nyfödd som är otroligt glada att slippa en konstant blöjlukt från sitt badrum.
Och du skorstensfejare som sakanar ditt sotarlod kan hämta den på mitt kontor på Torstensonsgatan 42 i Borås, vardagar mellan 08-17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar