onsdag 22 april 2009

Fyllt bränsletanken

Just sitter jag på tåget hem till Borås från Stockholm, efter två intensiva men otroligt givande dagar på HSB Miljökonference. Det har varit föreläsningar, work-shops och debatter om tex klimathotet, energieffektivisering och energibolagens arrogans mot sina kunder.

En av föreläsarna var Svante Axelsson, Generalsekreterare i Naturskyddsföreningen som pratade om "Klimatfrågan idag". Jag blev djupt imponerad av hans kunskap och engagemang.

Björn Söderberg, VD Fair Enterprise Network var en annan föreläsare, han pratade om att socialt ansvarstagande är lönsamt. Otroligt intressant person som flyttade från Växjö till Nepal och driver flera företag där med fokus på rättvisa och engagemang samtidigt som företagen går med bra vinst.

Visste ni att att 10% av Sveriges befolkning bor i ett HSB hus? Och skulle vi bli självförsörjande på el-energi krävs det 300 vindsnurror. Tänk att inte behöva dansa efter Vattenfall & co pipa och själva producera all el, på ett miljöriktigt vis, inte som vissa då, vattenkraft när de profilerar sig men i verkligheten bygger de nya kolkraftverk i Tyskland.

Länkar:

http://www.naturskyddsforeningen.se/ - Bli medlem, det ska jag.

http://www.fairenterprise.net/ - Björn Söderbergs företag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar